Sosyal güven ve din

2000

Başkaları tarafından hem “emin” olarak bilinme hem de hayatın olağan akışı içerisinde başkalarını “emin” olarak görebilme anlayışını ifade eden “sosyal güven”in İslâm dinini tanımlayan en önemli iki kavram olan “iman” ve islâm” ile akrabalığı bulunmaktadır. Bu makalede, kaynağını dinin bu iki temel kavramından alan sosyal güvenin, sosyo-ekonomik hayata yansıyan yönleri tartışılmaktadır.
Social security which means that is known both as reliable by people and trusting in others has related to “iman” and “islâm”, Which the most importing two concepts defining İslam. İn this article, social security being arised from two basic concept is being discussed.

Atıf alanında belirtilen sayfa numaraları derginin basılı halinden alınmıştır.

İslâm dini, Sosyal güven, Sosyo-ekonomik hayat, İman, Defining İslam, Social security

Kurt, A. (2000). "Sosyal güven ve din". Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 9(9), 277-290.