1985

Ergun, Hilal
Çamaş, Hayati

Farklı düzeyde yağ asitleri içeren yemlerle beslenen civcivlerin kan plazmalarında palmitik, palmitoleik, stearik, oleik ve linoleik asit miktarları ölçülmüş ve civcivlerde bu asitlerin ferdi değerlerinin ortalamaları, standart hata ve sınırları, istatistiki "?" değerleri de dikkate alınarak incelenmiştir. Plazmadaki oleik ve linoleik asit miktarlarının rasyona bağımlı doğru orantılı olarak değiştiği, plazma palmitik ve palmitoleik asit miktarlarının rasyona bağlı olarak değişmediği ve stearik asitin rasyondaki miktar ile ters orantılı olarak azaldığı görülmüştür.
Palmitic, palmitoleic, stearic, oleic and linoleic acid levels of blood plasma were measured in chickens fed with different level of fatty acids and mathematical averages, standard deviations, limits and istatistical Student t-Test of their individual values of these fatty acids were investigated. It has been found that oleic and linoleic acid concentrations of blood plasma changed direct proportionally according to the rations, that no istatistical significant relationship existed between composition of rations and palmitic and palmito leic acid concentrations of blood plasma and that the stearic acid concentration of plasma decreased inverse proportionally to its concentration in the ration.

Energy metabolism, Chicken, Plasma fatty acids

Ergun, H. ve Çamaş, H. (1985). "Farklı düzeyde yağ asitleri içeren yemlerle beslenen civcivlerin kan plazmasında bazı yağ asitleri yönünden araştırmalar". Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 4(1-2-3), 69-75.