Vergilemeye karşı tepkiler ve Türk vergi hukukunda vergi kaçakçılığı

1987

İnsan ihtiyaçları sonsuz, bunları karşılamak için gerekli olan kaynaklar ise kıttır. İşte, ekonomi biliminin başlangıç noktası bu temel düşünceden kaynaklanmaktadır. Doğal olarak, sonsuz olduğunu vurguladığımız insan ihtiyaçlarının kim tarafından, ne düzeyde ve nasıl karşılanacağı sorunu ön plana çıkmaktadır. Günümüz ekonomik sistemlerinde sonsuz olan insan ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda özel girişimlere olduğu kadar devlete de büyük görevler düşmektedir. O halde devlet, sonsuz olan insan ihtiyaçlarını giderme çabalan içerisinde gerekli olan finansman kaynaklarını nereden ve nasıl sağlayacaktır?

Vergilemeye karşı tepkiler, Türk vergi hukuku, Vergi kaçakçılığı, Vergileme

Erdem, M. (1987). "Vergilemeye karşı tepkiler ve Türk vergi hukukunda vergi kaçakçılığı". Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 8(1-2), 39-46.