DDT'nin tavuk ve bıldırcın embriyolarında teratolojik etkisi

1981

On a etudie l'effect du DDT a doses sublethales. Dans le cas de traitement par immersion chez les embryons de Caille, ona abserve des differents malformations externes. Par injection, chez les embryons de poulet, sur l'aspect histologique des testicules gauches, les tubes seminipares s'o uvrent a la surface du testicule.
DDT 'nin subletal dozları ile yumurtalara immersiyon ve enjeksiyon denemeleri yapıldı. İmmersiyon denemelerinde, bıldırcın embriyonlarının dış yapısında çeşitli gelişme bozukluklarına rastlandı. Enjeksiyon denemelerinde, tavuk embriyolarının sol testislerinde, tubulus kontortus seminiferi'lerin testis yüzeyine açılmalar yaptığı saptandı.

Teratologique du DDT, L'embryon de poulet et de caille, Tavuk ve bıldırcın embriyoları, Teratolojik etki

Evren, A. (1981). "DDT'nin tavuk ve bıldırcın embriyolarında teratolojik etkisi". Bursa Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 1(1), 27-34.