Sınıflandırma ve yapısı

1991

Bu çalışmada, bilimselliğin temel ögelerinden biri olan sınıflandınna kavramıyla ilgili terimler, ilkeler ve ilişkiler gözden geçirilmiş ve değişik sınflandırma o­lasılıkları sergilenmiştir. Araştımıacıya, çeşitli sınıflandırma biçimlerinden, kendi­sine en uygun olanı seçmesi ama eğer varsa öbür tutarlı sınıflandırna biçimlerine de dikkat etmesi salık verilmiştir.
Dans cet article, on a essaye d'observer les temies, les principes et les relations (panni fes elemen ts) de la classification qui est la principale etape d'un tra­vail scientifique et on a souligne la passibilite de diverses classifications. Un homme de recherche doit choisir l'une de ceellesci, mais ne doit par oublier qu'une autre classification logique et coherente est aussi valable.

Bilimsel araştırma, Sınıflandırma yapısı, Sınıflandırmada ilişkiler ve ilkeler, de la classisification, Travail scientifique

Durak, M. (1991). Sınıflandırma ve yapısı. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 6(1), 169-180.