Almanya'daki eğitim sisteminin temel yapıları

1991

Almanya'daki eğitim sistemi temelinde yatan çeşitli eğitim kurumlarının ve bunları belirleyen eğitim düşüncelerinden dolayı öyle karmaşık bir yapıya sahip­tir ki bunları burada bize verilen bu kısa süre içerisinde ayrıntılı bir şekilde ta­nıtmamız mümkün değildir. Öğrenim özürlü ve zeka düzeyleri yüksek olan öğren­cilerin öğrenim durumları göz önünde bulundurulmaksızın, konuşmamızı aşağı­ daki noktalar etrafında düzenlemeye çalıştık: 1. Genel öğretim esasları, 2. Ana-okulundan yüksek okula kadar uzanan eğitim kurumlarının yapıları ve 3. Öğretmenlik tahsili.

Elementarbereich, Primarstufe, Sekundarstufe I, Sekundarstufe II, Terliarbereich, Türk eğitim kurumları, Okul öncesi, İlkokul

Röger, T. (1991). Almanya'daki eğitim sisteminin temel yapıları. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 6(1), 7-12.