2000

Hadis tenkidinde isnad kadar metin tenkidinin de gerekli olduğu kabul edilmektedir. Hadislerin metin tenkidinde başvurulmak üzere ölçü olarak kabul edilen temel değerlerden birisi, yine sünnetin kendisidir. İşte bu çerçevede çocukların ibadethaneye girişleri ve bayanların ibadet hayatını ilgilendiren bazı hadislerin, Hz. Peygamber’in sahih sünnetine dayanılarak değerlendirilmesi yapılmaktadır.
People received that in hadith judgment, couple judgment is as important as narration judgement. The main valuein hadith’s couple judgment is also the sunnah’s itself. In this situation hadiths about the child's entrance to mosques and women’s pray lifes; must be considered with the prophet’s sahih sunnah.

Atıf alanında belirtilen sayfa numaraları derginin basılı halinden alınmıştır.

Hadis, Kadınlar, Çocuklar, Camii, Hadith, Women’s, Child's

Karacabey, S. (2000). "Hadislerin metin tenkidinde fiilî sünnete müracaatın önemi bağlamında kadınların ve çocukların camiye gitmeleri ile ilgili hadislerin değerlendirilmesi". Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 9(9), 253-276.