1993-09-22

Bu çalışmada, kliniğimize Faktör VIII ve Faktör IX'a karşı inhibitölere bağlı durdurulamayan burun kanaması ile başvuran ve yapılan incelemeler sonunda SLE tanısı konan bir hasta takdim edilerek ilgili literatür gözden geçirilmiştir.
In this report, a patient who had applied to our clinic with a complaint of unceaseble nose bleeding due to inhibitors against factors VIII and IX and who had SLE diagnosis after clinical and laboratory evaluations had been presented with the literature available being reviewed.

11-14 Ekim 1989 tarihlerinde İstanbul'da yapılan XXI. Ulusal Hematoloji Kongresi ve 1. Ulusal Kemoterapi Kongresinde tebliğ edilmiştir.

SLE, Faktör VIII, Faktör IX, Kanama diatezi, Factor VIII and factor IX, Bleeding diathesis

Tunalı, A. vd. (1993). ''Edinsel faktör VIII ve IX inhibitörlerine bağlı kanama diyatezi ile kendini belli eden bir SLE olgusu''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 20(2), 217-220.