1981

Erençin, Zihni

Gövde: Bu, dorsal'den ventrale basıktır, Cephalothorax ve Abdomen bölümlerinden oluşur. Dış yüzü sert bir kabukla kaplıdır. Renk Astacus astacus'da (nehir istakozu) koyu kahverengi (pişmişde koyu kırmızı) , Astacus leptodactylus'da (göl ıstakozu) sarı pembe (pişmişde hafif kırmızı) dır. Cephalothorax'ı sert bir zırh (Karapaks) sannıştır. Cephalothorax kranialde sivri bir uçla (Rostrum) sonuçlanır. Başın, Rostrum'un sağından solundan simetrik olarak, Antenler çıkar (Uzun ve kısa Antenler). Rostrum'un altında ağız bulunur. Anten'lerin hemen gerisinde gözler yer almıştır.

Tatlısu ıstakozu (kerevit), Türkiyede kerevit ürünü, Ülke ekonomisinde yeri, Rapor

Erençin, Z. (1981). "(Tatlısu ıstakozu (kerevit). Türkiyede kerevit ürünü ve bunun ülke ekonomisinde yeri) üzerinde rapor". Bursa Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 1(1), 73-83.