Danışma sürecinde danışmadan ve danışmandan beklentiler

1998

This article is intended to discuss the expectations of the counselee and parents about counseling process from different aspects. Knowing the expectations of counselee about counselor is very important for defining the role of counselor, because the role and the tasks of the counselor is not clear yet.
Bu çalışmada danışma sürecinin önemli etkenlerinden biri olan danışan beklentileri çeşitli açılardan ele alınarak tartışılmıştır. Danışanın danışmandan beklentilerinin bilinmesi hala büyük belirsizlikler içeren danışmanlık mesleğine yönelik rol ve görevlerin belirlenmesine önemli ölçüde yardımcı olacaktır.

Counselee, Counselor, Counseling, Expectations, Danışan, Danışman, Danışmanlık, Beklentiler

Bilgin, A. (1998). “Danışma sürecinde danışmadan ve danışmandan beklentiler”. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 11(1), 147-155.