1983

Gemlik Bölgesindeki çocuklarda büyüme ve gelişme antropometrik yöntemlerle ölçülmüş her yaş grubuna ait boy ortalamaları, persentil değerleri hesaplanarak büyüme ve gelişme kartları hazırlanmış, sonuçlar benzer araştırmalarla karşılaştırılmıştır.
Growth amongst children was measured by anthropometric methods. Mean heights and percentile values for each age were calculated and findings were compared with the results of similar studies.

Gemlik, 6- 12 yaş çocuklar, Fiziksel büyüme ve gelişme, Boy, Ağırlık, Physical growth and development, 6-12 years old children, Gemlik

Aytekin, A. H. ve Dirican, M. R. (1983). ''Gemlik bölgesinde 6- 12 yaş çocuklarda fiziksel büyüme ve gelişme ll - Boy, ağırlığa göre boy''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 10(3), 277-284.