2017 Tarihli Türk Dili ve Edebiyatı Dersi Öğretim Programına eleştirel yaklaşım

Loading...
Thumbnail Image

Date

2018-04-18

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışmada 2017 tarihli Türk Dili ve Edebiyatı Dersi Öğretim Programı ayrıtıları ile incelenmiş ve eleştirisi yapılmıştır. Programın, iki ayrı dersi tek ders biçimine dönüştürdüğü ve öğrenci kazanımlarını yeniden düzenlediği görülmüştür. Önce programın felsefi bakış açısı irdelenmiştir. Daha sonra okuma metinlerinin ünitelendirilmesi, becerilerin ve kazanımların düzenlenmesi ile ölçme ve değerlendirme konusundaki önerileri yorumlanmıştır. Düzenlemede uzunca bir yer tutan yeterlilikler ve değerler, alanla olan ilişkileri açısından ele alınmış ve tartışılmıştır. Sonuçta da programın bütünlük taşıyıp taşımadığı değerlendirilmiştir.
In this study, Turkish language and literature lesson curriculum dated 2017 is examined and criticised. It is realised that this curriculum make two different lessons into one lesson form and student achievements is regulated again. Firstly philosophical perspective of the programme is examined then reading texts and the organization of skills and students achievements, suggestions and complaints about assessment and evaluations are evaluated and this programme have integrity whether do not have integrity in itself is investigated.

Description

Keywords

Türk dili ve edebiyatı, Öğretim programı, Beceriler, Kazanımlar, Programda bütünlük, Turkish language and literature, Curriculum, Skills, Achievements, Integrity in programme

Citation

Cemiloğlu, M. (2018). “2017 Tarihli Türk Dili ve Edebiyatı Dersi Öğretim Programına eleştirel yaklaşım”. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi, 31(1), 279-298.