Acer, Dilek
Artan, İsmihan

Bu araştırma üç ve dört yaş grubu çocukların annelerine sormuş oldukları cinsellikle ilgili soruları; anne/erin bu sorulara verdikleri cevapları ve bu soruları cevaplarken neler hissettiklerini incelemek amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla üç ve dört yaşında, sağlıklı, normal gelişim gösteren çocuklara sahip ve evli olan 355 anne araştırma kapsamına alınmıştır. Örneklem grubuna alınan çocukların cinsellikle ilgili hangi soruları sorduklarını ve annelerin bu soruları nasıl cevapladıklarını belirlemek amacı ile araştırmacı tarafından hazırlanan "cinsel eğitim anket formu" kullanılmıştır. Araştırmadan elde edilen verilerin istatistiksel analizinde "ki-kare testi" kullanılmıştır. Bunun yanısıra, bulguların yüzde dağılımları da tartışmada gözönünde bulundurulmuştur. Araştırma sonucunda; örneklem grubundaki çocukların cinsellikle ilgili soru sorup sormamalarında yaşın etkili bir faktör olduğu ifade edilebilir. Cinsiyetin ise sadece kız-erkek farklılığı ile ilgili sordukları sorular üzerinde etkili bir faktör olduğu söylenebilir.
This research was done for the purpose of analyzing questions related to sex asked by a group of three and four year old children, the answers given by mothers, and how mothers felt while answering them. This research included 355 mothers with healthy, normally developing children. A poll form was prepared and utilized to determine what subjects related to sex children tend to ask, and how mothers tended to answer such questions. A ki-square test was applied in the _statistical analysis of the data obtained in the research. In addition, the percentage of the dispersion was also taken into consideration in the argument. The results of the research indicate that age was an important factor in the population of children concerning whether or not to ask questions related to sex. It was jurther found that sex has an influence only on the questions that are related to difference between girls and boys.

Üç ve dört yaş grubu çocuklar, Cinsellik, Sex, Three and four years old children

Acer, D. ve Artan, İ. (2000). "Üç ve dört yaş grubu çocukların annelerine yöneltmiş oldukları cinsellikle ilgili sorular ve annelerin verdikleri cevapların incelenmesi". Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 13(1), 191-204.