Albert Camus' de mutluluk arayışı

1990

Yılmaz, Nevzat

Anlamsızlığın, ayrılığın, yalnızlığın ve ölümün egemen olduğu mutsuzluklarla dolu, acılı yaşamı sürdürmek durumunda olan Camus'nün insanlarının tek amacı mutluluğu gerçekleştirmektir. Ayırımsız, kahramanlarının hepsini, bir mutluluk arayışı içerisinde görmekteyiz. Pierre-Henri Simon, Sartre ve Camus arasındaki ayrılığa değinirken, Noces yazarının mutluluk fikrine ne denli bağlı olduğunu şöyle belirtir: "L'appel vers les hommes et ces rares jaillissements de tendresse qui parfois irriguent le désert sartrien de l'amour, on les retrouve chez Camus, mais plus fréquents et plus forts.

Mutluluk arayışı, Albert Camus

Yılmaz, N. (1990). ''Albert Camus' de mutluluk arayışı''. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 5(1), 27-34.