Fuarcılık kavramı ve önemi

1999

Fuarlar modern toplum yaşamının kaçınılmaz bir parçasıdırlar. Fuarlar genel anlamıyla bir bilgi alışveriş ortamıdırlar. Fuarlar değişik kültürlerin teknolojik özelliklerini, sosyo-ekonomik çalışmalarını izleme imkanı verirler. Serbest rekabetin yaygınlaşmasında ve etkinlik kazanmasında da önemli rol oynarlar.
Exhibitions are one of the most important part of the Modern Social life. Exhibitions give chance to exchange knowledge, to follow technological developments and to observe socio economic improvements of different cultures. They play important roles to increase diffusion and effectiveness of free competition.

Fuarcılık, Modern toplum, Fuarlar, Serbest rekabet, Open competition, Fairs, Fair organization, Modern society

Güleç, S. (1999). ''Fuarcılık kavramı ve önemi''. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 12(1), 111-117.