2007 yaşam memnuniyeti anketinin istatistiksel yöntemler ile analizi

Bu çalışmada Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2007 yılında yapmış olduğu “Yaşam Memnuniyeti” anketi verilerinden faydalanılarak bireylerin yaşam memnuniyetleri araştırılmıştır. Çalışma bulguları doğrultusunda genel olarak yaşam memnuniyetinin hem cinsiyet hem de kır-kent ayrımına göre farklılıklar gösterdiği ortaya çıkmıştır. Ayrıca kamu hizmetlerinden memnuniyet sorularına verilen cevapların kır-kent grup üyeliği ayrımının yapılması amacıyla diskriminant analizi kullanılmış ve analiz sonucunda doğru sınıflandırma yüzdesi %90 olarak bulunmuştur.
In this study our aim is to investigate with Turkey Statistical Institute in 2007 as the “Life Satisfaction” by making use of survey data on individuals' life satisfaction. Working as a general life satisfaction, according to the findings and differences by gender and rural-urban divide that has emerged shows. Moreover, satisfaction of public service answers to questions of group membership of the urban-rural is the separation and analysis results used in the analysis Diskriminant percentage of correct classification were found to be 90%.

Yaşam memnuniyeti, Diskriminant analizi, Çok değişkenli analiz., Life satisfaction, Discriminant analysis, Multivariate analysis

Gürsakal, S. ve Öngen, K. B. (2008). ''2007 yaşam memnuniyeti anketinin istatistiksel yöntemler ile analizi''. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 27(1), 1-14.