Vitex agnus-castus L.'nln antibakteriyel etkisinin araştırılması

1990

Ayhan, Zafer

Vitex agnus-castus'un yaprak ve çiçeklerinden (herba) hazırlanan birkaç ekstrenin beş farklı bakteri ve bir tane maya mantarına karşı antibakteriyel aktivitesi incelendi. Sulu ekstre hariç, tüm ekstreler bakteri ve maya mantarına karşı etkili bulundu.
The antimicrobial activity of several extracts from leaves and flowers of Vitex agnus-castus was evaluated against five different microorganisms and one yeast. Except water extract, all the extracts of V. agnus-castus displayed antimicrobial activities against all the microorganisms and one yeast.

Antibakteriyel, Yaprak çiçekleri, Maya mantarı, Bakteri, Antibacterial, Leaf flowers, Bacterium, Yeast mushroom

Tümen, G. ve Ayhan, Z. (1990). ''Vitex agnus-castus L.'nln antibakteriyel etkisinin araştırılması''. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 5(2), 5-9.