1979

Bursa Üniversitesi

Bursa il merkezinden seçilen dört ilkokulda her sınıftan birer örnek şube alınarak 6-12 yaş grubunda 747 erkek, kız öğrenci üzerinde antropometrik ölçümler yapıldı. Araştırma kapsamına 396 erkek ve 351 kız öğrenci alındı. Bu öğrencilerin boy, ağırlık, oturma yüksekliği, göğüs çevresi, göğüs yüksekliği, abdomen uzunluğu, pelvis uzunlukları, üst ve alt ekstremite uzunlukları ölçülerek kayıt edildi.

Bursa, Antropometrik ölçümler, İlkokul çocukları, Fiziksel gelişme, Anthropometric measures, Physical development, Primary school children

Erem, T. (1979). "Bursa il merkezinde antropometrik ölçümlerle ilkokul çocuklarının fiziksel gelişmesinin incelenmesi". Bursa Tıp Fakültesi Dergisi, 6(1-2-3), Supplementum 6, 1-18.