Tekerlemelerin çocuklar üzerindeki etkileri

1989

Akkaya, Nevin

Tekerlemelerin Halk Edebiyatı içinde önemli bir yeri vardır. En sık rastlandığı yer ise çocuk oyunlarıdır. Edebi değere sahip olan tekerlemelerin çocukların dil eğitiminde de rolü büyüktür. Bu çalışmamızda tekerlemelerin çocuklar üzerindeki olumlu etkilerini ifadeye çalıştık.
Les calembours occupent une place considérable dans la littérature populaire. On les rencontre surtout dans les jeux d'enfants. Le role des calembours ayant une valeur littéraire est très important pour l'éducation linguistique des enfants. Dans ces études-ci, nous avons essayé de defihir les effets favorables sur les enfants.

Tekerleme, Çocuk

Akkaya, M. ve Akkaya, N. (1989). "Tekerlemelerin çocuklar üzerindeki etkileri". Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 4(2), 75-78.