Değişik İngiliz çimi (Lolium perenne L.) çeşitlerinde erkenciliğin ve sıra arasının tohum verimine etkisi

Thumbnail Image

Date

1995-02-23

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu araştırma; erkenci, orta erkenci ve geççi beş İngiliz çimi çeşitinin dar ve geniş sıra aralıklarında tohum verimi ile verim komponentlerini incelemek amacı ile 1993-1994 yıllarında yürütülmüştür. Çalışmada, tohum verimi ile incelenen verim komponentlerinin sıra aralığı ve çeşitlere göre değiştiği belirlenmiştir. Bursa kıraç koşullarında, İngiliz çiminden en yüksek tohum verimi dar sıra aralığı ile ekilen erkenci çeşitlerden elde edilmiştir.
This research was carried out in order to determine the effects of the narrow and the wide row spacings on seed yield and yield components in five cultivars of early, middle early and late Perennial ryegrass (Lolium perenne L.) in 1993-1994 growing season. In this study, it was found that seed yield and yield components varied by varieties and row spacings. As a result; the highest seed yield was obtained from early varieties sown at narrow row spacing under dry conditions of Bursa.

Description

Keywords

Bitki sıklığı, Plant density, Erkencilik, Earliness, Tarla bitkileri, Field crops, Tohum verimi, Seed yield, İngiliz çimi

Citation

Şan, B. (1995). Değişik İngiliz çimi (Lolium perenne L.) çeşitlerinde erkenciliğin ve sıra arasının tohum verimine etkisi. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.