Konteyner terminallerinde benzetim uygulaması

Loading...
Thumbnail Image

Date

2014-02-20

Authors

Tacar, Emrah Murat

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Son yıllarda birim yük taşımacılığının bir unsuru olan konteyner taşımacılığı uluslararası deniz taşımacılığı içinde şüphesiz en önemli parçalarından birisi olmayı başarmıştır. Konteynerizasyonun artması ile konteyner terminalleri sayısı ve bu terminaller arasında rekabet dikkat çekici şekilde artmıştır. Günümüzde terminal operasyonları uygun optimizasyon yöntemleri yanında bilgi teknolojilerinin etkin ve verimli kullanımı olmadan düşünülemez. Bu çalışmanın amacı konteyner terminallerindeki başlıca lojistik süreçler ile operasyonları tanımlamak, sınıflandırmak ve bir karar destek sistemi olarak yükleme-boşaltma operasyonları için benzetim modeli geliştirmektir.
In the last years the container transportation as an essential part of a unit load concept has achieved undoubted importance in international sea freight transportation. With ever increasing containerization the number of seaport container terminals and competition among them have become quite remarkable. Terminal operations are nowadays unthinkable without effective and efficent use information technology as well as appropriate optimization methods. The purpose of this research is to describe and classify the main logistics processes and operations in container terminals and develop simulation model as decision support system for loading and unloading operations.

Description

Keywords

Karar destek sistemi, Konteyner terminali, Benzetim, Decision support system, Container terminal, Simulation

Citation

Tacar, E. M. (2014). Konteyner terminallerinde benzetim uygulaması. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.