Kliniğimizde silier sulkusa fikse edilen arka kamara lens implantasyonunda elde ettiğimiz ilk sonuçlar

Loading...
Thumbnail Image

Date

1988

Authors

Aydın, Mehmet

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Afaki rehabilitasyonunda bugün için geçerli olan yöntem göziçi lens (GİL) implantasyon tekniğidir. GIL implantasyonu başladığı iridopupiller olandan ön kamara açısına yerleşime ve bu yönteminde intra kapsuler katarakt ekstraksiyonu(İKKE) ile uygulanmasının taşıdığı dezavantajlar nedeni ile ağır ağır terk edildiği görülmüştür. Özellikle planlanmış ekstrakapsuler katarakt ekstraksiyonu (PEKKE) 'nun avantajı ile silier sulkusa veya lens kapsülü içine fikse edilen arka kamara GİL implantasyonu; yapay lensin tabii lens yerinde bulunması, iris ve pupillayı serbest bırakıp, pupillanın hareketlerini engellememesi ve çevre dokularla ilişkisinin az olması gibi avantajlarla tercih edilir olmuştur. Bu gelişmeler parelelinde kliniğimizde 1983 başında PEKKE'ye ve 1984 de de Silier sulkus fiksasyonlu arka kamara GIL implantasyonuna başladık. Bu amaçla 1984'de başlanan silier sulkus'a fikse edilen arka kamara GIL implantlarınm ilk 100 olgusunun ameliyat tekniği, ameliyat sonrası görme dereceleri, komplikasyonlar ve tedavileri incelenmiş faydalı görmenin % 94.6 olduğu ve ciddi komplikasyonlar m % 1.3 oranında kaldığı ve göz kaybı gibi ağır komplikasyon görülmediği saptanmıştır. Sonuçlar kaynak verileri ile irdelenmiştir.

Description

Keywords

Afaki-postkatarakt, Arka kamara, Cerrahi-göz, Göz hastalıkları, Katarakt, Katarakt çıkartılması, Lensler-intraoküler, Aphakia-postcataract, Posterior chamber, Surgery-eye, Eye diseases, Cataract, Cataract extraction, Lenses-intraocular

Citation

Aydın, M. (1988). Kliniğimizde silier sulkusa fikse edilen arka kamara lens implantasyonunda elde ettiğimiz ilk sonuçlar. Yayınlanmamış uzmanlık tezi. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi.