Bosna-Hersek'te tefsir çalışmaları ve Hüseyin Cozo Efendi örneği

Loading...
Thumbnail Image

Date

2012-09-14

Authors

Kajkus, Hanifed

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

XX. asır Balkan müfessirlerinden olan Hüseyin ef. Cozo Balkan'da İslam modernizmin temsilcilerinden biridir. Bu çalışmada onun tefsirciliği ve tefsiri ele alınmıştır. Tez üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde müfessirin hayatı, çağdaşlığı, eserleri, hocaları ve etkilendiği şahıslar ele alınmıştır. İkinci bölümde Cozo'nun tefsiri, ilmi görüşleri ve Bosna'da yapılmış olan mealler incelenmiştir. Üçüncü bölümde ise tefsirin günümüze yansıması, faydalandığı kaynaklar ve düşüncesinin kaynağı ele alınmıştır.
Huseyn Jozo is one of the XX. century mufessirs and the representer of modern İslamism in Balkan. In this study we have worked on his tafsir and mufessirism. The study has three parts. The first part is about his life, modernism, boks, professors he is affected of. In the second part we studied his tafsir, his opinions and the narrations done in Bosnia. And the third part is about transpiration of his tafser to nowadays, the sources he has used and the source of his thoughts.

Description

Keywords

Hüseyin Cozo, Tefsir, Meal, Husayn Jozo, Tafseer, Narration

Citation

Kajkus, H. (2012). Bosna-Hersek'te tefsir çalışmaları ve Hüseyin Cozo Efendi örneği. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.