Avrupa örgütlenmesindeki evreler

Loading...
Thumbnail Image

Date

1989

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Abstract

Avrupa'da örgütlenme yüzyıllar boyu barışı sürekli kılma ve ilişkilerde istikrar unsuru sağlama aracı olarak değerlendirilmiş, ancak bu işbirliği aracı ulusal devletlerin oluşmasıyla etkinlik kazanabilmiştir. Çağımıza özgü örgütlenmenin B. Avrupa'da evrimi amaçsal nitelikte işbirliğinden bütünleşmeye, uluslararasından uluslarüssülüğe bir gelişme göstermiş ve süreç henüz tamamlanmamıştır.
Die historisch überliferte Idee einer europaeischen gemeinsamkeit überdauerte die das Mittelalter abschlissende Epoche der Entstehung des modemen souveraenen Nationalstaates. Seit dem Ende des 19. Jahrhunderts wurde sie mit Vorstellungen über die Notwendigkeit rechtlicher Beziehungen zwischen den Nationen verknüpft. Die Entwicklung der Entstehung zur organisierten Gemeinsamkeit in Europa sind von der internationalen zur supranationalen Organisationen eingegangen. Der Prozess ist noch nicht verfollstaendigt.

Description

Keywords

Avrupa örgütlenmesindeki evreler, Barışı sürekli kılma, İlişkilerde istikrar, Europaeischen gemeinsamkeit

Citation

Genç, M. (1989). "Avrupa örgütlenmesindeki evreler". Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 10(1-2), 87-103.