Ek mali tabloların yönetim kararlarında kullanılması

Loading...
Thumbnail Image

Date

1992

Authors

Demirer, Mehmet

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Günümüzde gelişen ve gitgide karmaşık hale gelen ekonomiler ve işletmeler için her alanda sözkonusu olan rekabetin getirmiş olduğu zorlamalar nedeniyle, işletme yöneticileri daha rasyonel karar almak durumuyla karşı karşıya kalmışlardır. öte yandan işletmeler faaliyetlerini sürdürebilmek için büyüme eğilimi içerisinde olduklarından, işletmenin sahip ve/veya yöneticileri daha da dikkatli davranmak zorundadırlar. İşletmede karar verme durumunda olan yöneticiler alacakları kararların daha etkin ve sağlıklı olmasını sağlamak için bir takım verilere ihtiyaç duyarlar. İşletmenin mali durumunun ve mali nitelikli hareketlerinin ifade edildiği mali tablolar, bu konuda işletme yöneticilerinin başvurdukları önemli bir araçtırlar. Muhasebeden elde edilen veriler yardımıyla hazırlanan mali tablolardan etkin bir şekilde yararlanabilmek için, muhasebe verilerinin doğru ve güvenilir olması gerektiği açıktır. Muhasebede meydana gelen gelişmeler ve ekonomik koşulların gereği olarak mali tablolarda da bir gelişme olmuştur. Bütün bunların sonucu olarak ortaya çıkan bu mali tablolar işlet yöneticilerinin kararlarında etkili olmaya başlamıştır. Karar verenin güçlüğü; yeni bir takım bilgilerin kullanılması gereğini ortaya çıkarmıştır. Bu bilgileri elde edebilmek bu mali tablolar yardımıyla mümkündür.

Description

Keywords

Additional financial tables, Fon akım tablosu, Nakit akım tablosu, Ek mali tablolar, Finansal tablolar, Financial statements, Fund current table, Cash flow statement

Citation

Demirer, M. (1992). Ek mali tabloların yönetim kararlarında kullanılması. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.