Yayın: Yoğurt haline gelen sütün niteliklerindeki değişmeler
Dosyalar
Tarih
Kurum Yazarları
Anar, Şahsene
Yazarlar
Danışman
Dil
Türü
Yayıncı:
Uludağ Üniversitesi
Dergi Başlığı
Dergi ISSN
Cilt Başlığı
Özet
Süt insanoğlu için eşi olmayan en mükemmel besin maddesidir. Çünkü süt başta vücudun beslenmesi için gerekli olan besin öğelerinin hemen hepsi olmak üzere hücre reaksiyonlarına dahil olan çeşitli enzim ve metabolitleri de içeren tek besindir. Fermente süt ürünlerinden olan yoğurdun ilk kez nerede ve ne zaman yapıldığı bilinmemekle beraber, M.Ö. 5000 yılında keçinin ilk evcilleştirilen hayvan olduğu ve sütünün ılık ortamda bekletilmesiyle doğal olarak yoğurt şekillendir tahmin edilmektedir. Günümüzde bütün fermente süt ürünleri içinde en popüleri olan yoğurt, katyk, madzoon, dahi, laber, raib, zabade, mast gibi isimler altında çeşitli yörelerde üretilmektedir
Açıklama
Kaynak:
Anahtar Kelimeler:
Konusu
Yoğurt, Laktoz, Laktik asit, Süt vitaminleri
Alıntı
Anar, Ş. (1992). " Yoğurt haline gelen sütün niteliklerindeki değişmeler" Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 11(1),189-195.