Publication:
Yoğurt haline gelen sütün niteliklerindeki değişmeler

Thumbnail Image

Date

Organizational Units

Authors

Anar, Şahsene

Authors

Advisor

Language

Publisher:

Uludağ Üniversitesi

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Abstract

Süt insanoğlu için eşi olmayan en mükemmel besin maddesidir. Çünkü süt başta vücudun beslenmesi için gerekli olan besin öğelerinin hemen hepsi olmak üzere hücre reaksiyonlarına dahil olan çeşitli enzim ve metabolitleri de içeren tek besindir. Fermente süt ürünlerinden olan yoğurdun ilk kez nerede ve ne zaman yapıldığı bilinmemekle beraber, M.Ö. 5000 yılında keçinin ilk evcilleştirilen hayvan olduğu ve sütünün ılık ortamda bekletilmesiyle doğal olarak yoğurt şekillendir tahmin edilmektedir. Günümüzde bütün fermente süt ürünleri içinde en popüleri olan yoğurt, katyk, madzoon, dahi, laber, raib, zabade, mast gibi isimler altında çeşitli yörelerde üretilmektedir

Description

Source:

Keywords:

Keywords

Yoğurt, Laktoz, Laktik asit, Süt vitaminleri

Citation

Anar, Ş. (1992). " Yoğurt haline gelen sütün niteliklerindeki değişmeler" Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 11(1),189-195.

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By

5

Views

62

Downloads