Çeviri yöntemlerinin mali analiz sonuçları üzerindeki etkisi

Loading...
Thumbnail Image

Date

2003

Authors

Doğan, Zeki

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Abstract

Yabancı para üzerinden düzenlenen mali tabloların Türk Lirasına çevirisinde kullanılabilecek bir çok yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler farklı varsayımlara dayandığı için, mali tablolar ve mali analiz sonuçları üzerindeki etkileri de farklı olmaktadır. Bu çalışmada ise, çeviri işleminde kullanılabilecek yöntemler ve bu yöntemlerin mali tablolar ve mali analiz sonuçları üzerindeki etkilerini açıklayan uygulamalar hakkında bilgi verilmeye çalışılmıştır.
There are several methods that can be used in translating of financial statements into Turkish Liras. As these methods based on different assumptions, their effects on financial statements and on the results of financial analysis are different from each other. This descriptive study aims to provide information as regards to the foreign currency translation methods and their impacts on financial statements and the results of financial analysis

Description

Keywords

Çeviri yöntemleri, Foreign currency translation methods, Mali analiz., Financial analysis

Citation

Doğan, Z. (2003)."Çeviri yöntemlerinin mali analiz sonuçları üzerindeki etkisi" Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 22(2),51-74.