Kendisi ve tersi yalınkat fonksiyonların bazı alt sınıfları

Loading...
Thumbnail Image

Date

2014

Authors

Altınkaya, Şahsene

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde; tezin ilerleyen kısımlarında kullanılacak olan bazı tanım ve teoremler verilmiştir. Ayrıca bu bölümde açık birim diskinde normalize edilmiş analitik ve yalınkat fonksiyonların oluşturduğu sınıfının ve reel kısmı pozitif fonksiyonların oluşturduğu sınıfının temel özellikleri verilmiştir. İkinci bölümde; tersi de yalınkat olan analitik fonksiyonların sınıfı tanımlanmış ve bu sınıfa ait örnekler verilmiştir. Üçüncü bölümde; analitik, kendisi ve tersi yalınkat olan fonksiyonların bazı özel alt sınıfları tanımlanmış ve bu sınıfların katsayı sınırları araştırılmıştır. Ayrıca bu sınıflara ait teoremler incelenmiştir. Dördüncü bölümde; elde edilen tüm sonuçlar değerlendirilmiştir.
This thesis consists of four chapters. In the first chapter; some of definitons and theorems about analytic functions which will be used later are introduced. Furthermore, basic properties are given belong to the class analytic and univalent functions in . In the second chapter; the class of analytic and bi-univalent functions is defined and some properties and examples of the class are given. In the third chapter; the some special subclasses of analytic and bi-univalent functions are worked and coefficient estimates are given for functions in these classes. In addition, theorems for these classes were examined. In the fourth chapter; all obtained results are discussed.

Description

Keywords

Yalınkat fonksiyonlar, Yıldızıl ve konveks fonksiyonlar, Biünivalent fonksiyonlar, Sabordinasyon ilkesi, Univalent functions, Starlike and convex functions, Bi-univalent functions, Subordinate condition

Citation

Altınkaya, Ş. (2014). Kendisi ve tersi yalınkat fonksiyonların bazı alt sınıfları. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.