Sağlık hizmetlerinin sunumu ve finansmanı: Türkiye'de sağlık harcamalarının analizi (2005-2017)

Yükleniyor...
Küçük Resim

Tarih

2019-11-12

Kurum Yazarları

Cassama, Malam Soares

Süreli Yayın başlığı

Süreli Yayın ISSN

Cilt Başlığı

Yayınevi

Bursa Uludağ Üniversitesi

Özet

Sağlık hizmetlerinin sunumu ve finansmanı bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de önemli bir kalemidir. Sağlık beşeri sermaye olduğu için Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler açısından sağlık hizmetlerinin sunumu ve finansmanı ayrı bir önem arz etmektedir. Bu çalışmada sağlık hizmetlerinin sunumu ve finansmanı ele alınacak ve Türkiye'de 2005-2017 yılları arasında sağlık harcamalarının analizi yapılacaktır.
As health care delivery and financing is an important item in the whole world it is in Turkey. provision of health services in terms of health care in developing countries like Turkey because it is human capital and financing poses a special importance. This study will be discussed in the presentatıion of health services and financing and analysis of health expenditures between the 2005-2017 year will be held in Turkey.

Açıklama

Anahtar kelimeler

Sağlık ekonomisi, Sağlık sektörü sunumu ve finansmanı, Sağlık harcamaları, Health economics, Health sector presententation and financing, Health expenditures

Alıntı

Cassama, M.S. (2019). Sağlık hizmetlerinin sunumu ve finansmanı: Türkiye'de sağlık harcamalarının analizi (2005-2017). Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Bursa Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.