Yayın:
Tavuk karkas ve işlenmiş ürünlerinin dekontaminasyonunda güncel yaklaşımlar

Küçük Resim

Akademik Birimler

Kurum Yazarları

Şen, Mehmet Kurtuluş Cem

Yazarlar

Danışman

Dil

Türü

Yayıncı:

Uludağ Üniversitesi

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Özet

Günümüzde modern kanatlı kesimhanelerinin varlığına ve bu işletmelerde uygulanan yüksek hijyen ve sanitasyon önlemlerine rağmen tavuk etine bağlı infeksiyonlar ve toksikasyonlar hala en önemli halk sağlığı problemlerinin başında gelmektedir. Tavuk eti ve işlenmiş ürünlerinin dekontaminasyonu konusunda farklı uygulamalar bulunmaktadır. Bu makalede kimyasal, fiziksel dekontaminasyon metotları ile bu metotların farklı kombinasyonlarını içeren yöntemler güncel bilgiler ışığında derlenmiştir.
Despite of the existence of modern poultry slaughterhouses and the advanced hygiene and sanitation precautions applied in these facilities, infections and toxications due to consumption chicken meat are still one of the most important public health problems. There are different applications for the decontamination of chicken carcass and processed products. In this article, methods including the various combination of chemical and physical decontamination methods were compiled in light of updated information

Açıklama

Kaynak:

Anahtar Kelimeler:

Konusu

Tavuk eti, Chicken carcass, Halk sağlığı, Dekontaminasyon, Gelişmiş oksidasyon teknolojisi, Public health, Decontamination, Advanced oxidation technology

Alıntı

Şen, M. K. C. (2013). "Tavuk karkas ve işlenmiş ürünlerinin dekontaminasyonunda güncel yaklaşımlar". Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 32(1), 53-57.

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By

0

Views

0

Downloads