Publication:
Tavuk karkas ve işlenmiş ürünlerinin dekontaminasyonunda güncel yaklaşımlar

dc.contributor.buuauthorŞen, Mehmet Kurtuluş Cem
dc.contributor.departmentVeteriner Fakültesi
dc.date.accessioned2020-12-02T08:35:32Z
dc.date.available2020-12-02T08:35:32Z
dc.date.issued2013-10-30
dc.description.abstractGünümüzde modern kanatlı kesimhanelerinin varlığına ve bu işletmelerde uygulanan yüksek hijyen ve sanitasyon önlemlerine rağmen tavuk etine bağlı infeksiyonlar ve toksikasyonlar hala en önemli halk sağlığı problemlerinin başında gelmektedir. Tavuk eti ve işlenmiş ürünlerinin dekontaminasyonu konusunda farklı uygulamalar bulunmaktadır. Bu makalede kimyasal, fiziksel dekontaminasyon metotları ile bu metotların farklı kombinasyonlarını içeren yöntemler güncel bilgiler ışığında derlenmiştir.
dc.description.abstractDespite of the existence of modern poultry slaughterhouses and the advanced hygiene and sanitation precautions applied in these facilities, infections and toxications due to consumption chicken meat are still one of the most important public health problems. There are different applications for the decontamination of chicken carcass and processed products. In this article, methods including the various combination of chemical and physical decontamination methods were compiled in light of updated information
dc.identifier.citationŞen, M. K. C. (2013). "Tavuk karkas ve işlenmiş ürünlerinin dekontaminasyonunda güncel yaklaşımlar". Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 32(1), 53-57.
dc.identifier.endpage57
dc.identifier.issn1301-3173
dc.identifier.issue1
dc.identifier.startpage53
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/144344
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/14283
dc.identifier.volume32
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.journalVeteriner Hekimlikte Araştırma Dergisi / Journal of Research in Veterinary Medicine
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectTavuk eti
dc.subjectChicken carcass
dc.subjectHalk sağlığı
dc.subjectDekontaminasyon
dc.subjectGelişmiş oksidasyon teknolojisi
dc.subjectPublic health
dc.subjectDecontamination
dc.subjectAdvanced oxidation technology
dc.titleTavuk karkas ve işlenmiş ürünlerinin dekontaminasyonunda güncel yaklaşımlar
dc.title.alternativeUpdated approaches in decontamination of chicken carcass and processed products
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentVeteriner Fakültesi

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Thumbnail Image
Name:
32_1_8.pdf
Size:
348.76 KB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: