Yayın: Karkaslarda elektriksel stimülasyon uygulamaları
Dosyalar
Tarih
Kurum Yazarları
Temelli, Seran
Yazarlar
Danışman
Dil
Türü
Yayıncı:
Uludağ Üniversitesi
Dergi Başlığı
Dergi ISSN
Cilt Başlığı
Özet
Bu makalede, son yıllarda özellikle et kalitesinin iyileştirilmesinde sıklıkla kullanılan elektriksel stimülasyon uygulamalarının önemi, tarihsel gelişim süreci, uygulama tipleri ile avantaj ve dezavantajları, elektriksel stimülasyon uygulanmış etlerde meydana gelen fizyolojik ve biyokimyasal değişiklikler, elektriksel stimülasyonun etin duyusal özellikleri, gevrekliği, su tutma kapasitesi ve diğer kalite özellikleri üzerine olan etkileri güncel literatür bilgileri kullanılarak sunulmuştur.
In this review, information on the importance of electrical stimulation applications frequently used in enhancing meat quality attributes, background information on the development of electrical stimulation technique, application types with their advantages and disadvantages, physiological and biochemical changes occurring in electrically stimulated meat, effect of electrical stimulation on sensory characteristics, tenderness, water holding capacity and other quality attributes of meat are presented by using current scientific literature.
In this review, information on the importance of electrical stimulation applications frequently used in enhancing meat quality attributes, background information on the development of electrical stimulation technique, application types with their advantages and disadvantages, physiological and biochemical changes occurring in electrically stimulated meat, effect of electrical stimulation on sensory characteristics, tenderness, water holding capacity and other quality attributes of meat are presented by using current scientific literature.
Açıklama
Kaynak:
Anahtar Kelimeler:
Konusu
Elektriksel stimülasyon, Electrical stimulation, Karkas, Et kalitesi, Carcass, Meat quality
Alıntı
Temelli, S. (2009). "Karkaslarda elektriksel stimülasyon uygulamaları". Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 28(2), 1-9.