Yayın:
Karkaslarda elektriksel stimülasyon uygulamaları

dc.contributor.buuauthorTemelli, Seran
dc.contributor.departmentVeteriner Fakültesi
dc.date.accessioned2020-11-12T05:53:54Z
dc.date.available2020-11-12T05:53:54Z
dc.date.issued2009-12-21
dc.description.abstractBu makalede, son yıllarda özellikle et kalitesinin iyileştirilmesinde sıklıkla kullanılan elektriksel stimülasyon uygulamalarının önemi, tarihsel gelişim süreci, uygulama tipleri ile avantaj ve dezavantajları, elektriksel stimülasyon uygulanmış etlerde meydana gelen fizyolojik ve biyokimyasal değişiklikler, elektriksel stimülasyonun etin duyusal özellikleri, gevrekliği, su tutma kapasitesi ve diğer kalite özellikleri üzerine olan etkileri güncel literatür bilgileri kullanılarak sunulmuştur.
dc.description.abstractIn this review, information on the importance of electrical stimulation applications frequently used in enhancing meat quality attributes, background information on the development of electrical stimulation technique, application types with their advantages and disadvantages, physiological and biochemical changes occurring in electrically stimulated meat, effect of electrical stimulation on sensory characteristics, tenderness, water holding capacity and other quality attributes of meat are presented by using current scientific literature.
dc.identifier.citationTemelli, S. (2009). "Karkaslarda elektriksel stimülasyon uygulamaları". Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 28(2), 1-9.
dc.identifier.endpage9
dc.identifier.issn1301-3173
dc.identifier.issue2
dc.identifier.startpage1
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/144427
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/13826
dc.identifier.volume28
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.journalVeteriner Hekimlikte Araştırma Dergisi / Journal of Research in Veterinary Medicine
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectElektriksel stimülasyon
dc.subjectElectrical stimulation
dc.subjectKarkas
dc.subjectEt kalitesi
dc.subjectCarcass
dc.subjectMeat quality
dc.titleKarkaslarda elektriksel stimülasyon uygulamaları
dc.title.alternativeElectrical stimulation applications to carcasses
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentVeteriner Fakültesi

Dosyalar

Orijinal seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Küçük Resim
Ad:
28_2_1.pdf
Boyut:
336.22 KB
Format:
Adobe Portable Document Format
Açıklama

Lisanslı seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Placeholder
Ad:
license.txt
Boyut:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Açıklama