Yayın:
Assessment of microbiological contamination factors in frozen stuffed snail processing stages

Küçük Resim

Akademik Birimler

Kurum Yazarları

Dokuzlu, Uğur
Temelli, Seran
Şen, M. K. Cem

Yazarlar

Günşen, Uğur

Danışman

Dil

Türü

Yayıncı:

Uludağ Üniversitesi

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Özet

In this study, six predetermined processing stages and six possible contamination sources in frozen stuffed snail production were examined for the enumeration of total aerobic mesophilic bacteria, coliforms, Escherichia coli (E. coli), coagulase positive staphylococci and for the detection of Listeria spp. and Salmonella spp. Results revealed that the cooling stage was a major contamination factor. Also, shells, although ‘pasteurized’, seemed to be one of the causes for the increases in the final microbial counts of the product. Another minor source for recontamination was determined as the cooling vat. Improvements were recommended for more effective technology applications, which would eliminate risks for contamination for the product.
Bu çalışmada, dondurulmuş salyangoz dolması üretiminde daha önceden belirlenmiş altı işleme aşaması ve altı olası kontaminasyon kaynağı toplam aerobik mezofilik bakteri, koliform bakteriler, Escherichia coli (E. coli), koagülaz pozitif stafilokokların sayısı ve Listeria spp. ve Salmonella spp. varlığı yönünden incelendi. Sonuçlar soğutma aşamasının önemli bir kontaminasyon faktörü olduğunu göstermiştir. Ayrıca pastörize edilmesine rağmen kabukların da son üründeki mikrobiyal sayının artmasında bir etken olduğu düşünüldü. Diğer bir yan kontaminasyon kaynağı ise soğutma teknesi olarak tespit edildi. Ürünün kontaminasyon riskini ortadan kaldıracak daha etkili teknoloji uygulamaları için bir takım iyileştirmeler önerilmiştir.

Açıklama

Kaynak:

Anahtar Kelimeler:

Konusu

Helix pomatia, Land snail, Microbiological contamination, Kara salyangozu, Mikrobiyolojik kontaminasyon

Alıntı

Dokuzlu, C. vd. (2006). "Assessment of microbiological contamination factors in frozen stuffed snail processing stages". Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 24(1-2-3-4), 89-93.

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By

3

Views

26

Downloads