Mustafa Sadık Er’Rafi’î ’nin Arap Edebiyat Tarihi adlı eserinin tetkiki

Loading...
Thumbnail Image

Date

1991

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Mustafa Sadık er-Râfi’î tarafından kaleme alınan üç cildlik "Arap Edebiyat Tarihi” alanının ilk eserlerindendir. Burada aynı konuda yazılmış olan diğer kitaplardan farklı bir yöntem takib edilmiştir. Eser, Cahiliyye döneminden itibaren muayyen edebî devirleri kronolojik sıraya göre incelemekten ziyade, Arap dilinin sarf nahiv, belagat v.b. bölümlerine ait konular hakkında çeşitli bilgiler vermekte­dir. Kur’an’ın i’cazı ve Rasulullah’ın belâgatine tahsis edilen ikinci cildi, birinci­nin devamı olmakla beraber, aynı zamanda müstakil bir çalışına mahiyetindedir ve bu özelliği dolayısı ile ayrı olarak da basılmıştır.
"Histoire de la Litterature Arabe" redigee par Moustapha Sadıq er-Râfi’î est l'un des premiers ouvrages de son domaine. Dans ce livre, l'auteur a suivi une methode assez differenle parce qu’il a donne des connaissances se rapportant la morphologie, la syntaz, la rethorique exc. de la langue arabe plutot que d’etudier chronologiquement les periodes litteraires depuis de l’epoque d ’Ignorance.

Description

Keywords

Arap Edebiyat Tarihi, Cahiliyye dönemi, Kur’an’ın i’cazı, Histoire de la Litterature Arabe, L’epoque d ’Ignorance

Citation

Ayyıldız, E. (1991). "Mustafa Sadık Er’Rafi’î ’nin Arap Edebiyat Tarihi adlı eserinin tetkiki". Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 3(3), 131-139.