Yayın:
İnfraklaviküler brakiyal pleksus blokajı ve alkalinize bupivakain

Küçük Resim

Tarih

Akademik Birimler

Kurum Yazarları

Yazarlar

Özkan, Uğur

Danışman

Dil

Yayıncı:

Uludağ Üniversitesi

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Özet

Bu çalışmada, alkalinize bupivakainin, analjezi başlama ve devam süresine etkisini araştırdık. Acil ya da elektif amaçla el cerrahisi uygulanacak 50 hasta iki grup halinde çalışmaya alındı. Bütün olgulara infraklaviküler teknikle ve periferik sinir stimülatörü kullanılarak, brakiyal pleksus blokajı uygulandı. Birinci gruba 2 mg/kg % 0.25 bupivakain (pH: 6.6), ikinci. gruba 2 mg/kg her 15 cc için 0.1 mi bikarbonat eklenmiş % 0.25 bupivakain (pH: 7.4) verildi. Gruplara ait analjezi başlama ve devam süreleri saptanarak karşılaştırıldı. İkinci grupta etkinin daha çabuk başladığı ve daha uzun süreli olduğu görüldü. Bu sonuçlara göre alkalinize bupivakain ile lokal anestezik etki, daha erken başlamakta ve daha uzun sürmektedir.

Açıklama

Kaynak:

Anahtar Kelimeler:

Konusu

Analjezi, Analgesia, Periferik sinirler, El, Bupivakain, Bupivacaine, Brachial plexus, Hand, Brakiyal pleksus, Peripheral nerves

Alıntı

Özkan, U. (1995). Koroner arter bypass greftleme cerrahisinde uzak iskemik önkoşullamanın perioperatif kardiyak ve renal fonksiyonlar üzerine etkisi. Yayınlanmamış uzmanlık tezi. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi.

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By

4

Views

0

Downloads