Publication:
Surimi ve surimi ürünleri

dc.contributor.buuauthorÇetin, Ece
dc.contributor.buuauthorTemelli, Seran
dc.contributor.departmentSağlık Bilimleri Enstitüsü
dc.date.accessioned2020-11-30T12:08:15Z
dc.date.available2020-11-30T12:08:15Z
dc.date.issued2012-09-17
dc.description.abstractEn tipik balık ürünlerinden biri olan surimi ve ürünleri, yağ oranının düşük, protein oranının yüksek ve uzun raf ömrüne sahip olması nedeni ile başta Uzakdoğu olmak üzere birçok ülkede tüketicilerin artan talebi ile geniş bir tüketim alanı bulmaktadır. Son yıllarda farklı balık türleri hatta farklı hayvan türleri kullanılarak da üretilen surimi ürünlerinin üretim teknolojileri az çok değişkenlik göstermekle birlikte genel olarak aynıdır. Bu derlemede, geleneksel surimi üretim teknolojisi, çoğunluğu kamaboko olarak adlandırılan farklı ürünler ve bu ürünlerin üretiminde kullanılan temel teknolojiler ile ilgili güncel bilgilere yer verilmiştir.
dc.description.abstractSurimi and surimi products, one of the typical fish products are increasingly on demand and find market primarily in Far Eastern and in a many other countries worldwide due to their low fat amounts, high protein contents, and longer shelf lives. Surimi produced by using various fish species, even different animal species meats in recent years have similar production technologies with minor differences. In this review, traditional surimi production technology, various products of which most are named as kamaboko, their main technologies used and up to date information is addressed.
dc.identifier.citationÇetin, E. ve Temelli, S. (2012). "Surimi ve surimi ürünleri". Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 31 (1), 51-55.
dc.identifier.endpage55
dc.identifier.issn1301-3173
dc.identifier.issue1
dc.identifier.startpage51
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/144368
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/14238
dc.identifier.volume31
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.journalVeteriner Hekimlikte Araştırma Dergisi / Journal of Research in Veterinary Medicine
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectSurimi
dc.subjectSurimi
dc.subjectSurimi ürünleri
dc.subjectÜretim
dc.subjectTeknoloji
dc.subjectSurimi based products
dc.subjectProduction
dc.subjectThecnology
dc.titleSurimi ve surimi ürünleri
dc.title.alternativeSurimi and surimi based products
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentVeteriner Fakültesi
local.contributor.departmentSağlık Bilimleri Enstitüsü

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Thumbnail Image
Name:
31_1_8.pdf
Size:
159.21 KB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: