Yayın:
Şnil ve makarna ipliklerden üretilen düz örgü kumaşların boyutsal özellikleri

Küçük Resim

Akademik Birimler

Kurum Yazarları

Tekoǧlu, Onur
Kavuşturan, Yasemin

Yazarlar

Danışman

Dil

Türü

Yayıncı:

Ege Üniversitesi

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Özet

In this experimental study, dimensional properties of plain jersey knitted fabrics from chenille and macaroni yams are investigated as a function of material type, relaxation of dry/wet/washing and 5 times laundering. Correlation analyses were conducted in order to observe the reletionships between the boiling shrinkage properties of yarns and dimensional stability of kniitedfabrics. The dimensional stability of fabrics from macaroni yarns is found to be higher than fabrics from chenille yams. The boiling shrinkage values of macaroni yarns are found to be lower than from chenille yarns.
Bu deneysel çalışmada şenil ve makarna ipliklerden üretilen düz örgü kumaşların boyutsal özellikleri hammadde, kuru-yaş-yıkama relaksesi ve 5 kez yıkama-kurutma işlemlerinin fonksiyonu olarak incelenmiştir. İpliklerin kaynar çekme özellikleriyle, bu ipliklerden örülen düz örgü kumaşların boyutsal stabilitesi arasındaki korelasyon analiz edilmiştir. Makarna ipliklerden üretilen örme kumaşların boyutsal stabilitesinin şenil ipliklerden üretilenlere göre daha yüksek olduğu görülmüştür. Makarna ipliklerin çekme değerleri de şenil ipliklerden daha düşüktür.

Açıklama

Kaynak:

Anahtar Kelimeler:

Konusu

Materials science, Fantezi iplik, Örme kumaş, Boyutsal özellikler, Şenil iplik, Makarna iplik, Fancy yarn, Knitted fabric, Dimensional properties, Chenille yarn, Macaroni yarn

Alıntı

Tekoğlu, O. vd. (2011). ''Şnil ve makarna ipliklerden üretilen düz örgü kumaşların boyutsal özellikleri''. Tekstil ve Konfeksiyon, 21(2), 158-163.

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By

0

Views

23

Downloads