Yayın:
2000 yılının senaryosu

Küçük Resim

Tarih

Akademik Birimler

Kurum Yazarları

Palamut, Mehmet E.

Yazarlar

Leontief, Wassily
Schreiber, Jean Louis Servan

Danışman

Dil

Türü

Yayıncı:

Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Özet

Gezegenin geleceğine ilişkin yeterli bilgi olmadığından, bugün önüne gelen, rastgele birşey söylemektedir. Bazan, buğdayın, metalin ve enerjinin kıtlığını buruk bir biçimde duyacağımızdan; bazan teknik gelişmelerin sınırsız kaynakları yararlanmamıza hazır bulunduracağından, söz ediliyor.

Açıklama

1973'de Ekonomi Nobel ödülünü alan Rus asıllı çağdaş Amerikan iktisatçısı Wassily Leontief'in bu yazısı, 16 Ocak 1977 günü «Television Française I de Jean- Louis Servan - Sceiber ile yaptığı bir söyleşinin çevirisidir. Burada, sözkonusu yayını, Fransız Televizyonundan edinip bana gön derme lütfunda bulunan sayın M. Claude Viland'a teşekkürü bir borç bilirim.

Kaynak:

Anahtar Kelimeler:

Konusu

2000 yılı, Senaryo, Söyleşi, Global ekonomi

Alıntı

Leontief, W. ve Schreiber, J. L. S. (1977). "2000 yılının senaryosu". çev. Mehmet M. Palamut. Akademi: Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Dergisi, 6(1-2), 366-381.

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By

2

Views

15

Downloads