Publication:
Yerli ve bazı yabancı viskilerin kalite kontrolleri üzerinde bir araştırma

Thumbnail Image

Date

Organizational Units

Authors

Authors

Tokuç, Kemal

Advisor

Kılıç, Oğuz

Language

Publisher:

Uludağ Üniversitesi

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Abstract

Bu çalışma, ülkemizde üretilen yerli Ankara viskisi ile bu viskiye ait suma, dinlendirilmekte olan ham viskiler ve ülkemizde satılmakta olan bazı ithal viskilerin fiziksel, kimyasal ve duyusal özelliklerini belirlemek amacı ile gerçekleştirilmiştir. İncelemeye alınan ve araştırmanın amacına göre bileşimi ortaya konan suma, yerli ve yabancı viskilerin bileşim bakımından tüzüklere ve Avrupa standartlarına uygun olduğu saptanmış, yalnız örneklerin metenol oranlarının gıda maddelerin tüzüğünün 523, maddesine uygun olmadığı belirlenmiştir.
This study was achieved :rith the ain of determinig the physical, chenical and sensors characateristics of Ankara eritişi sroduced in Turkey and the crude spirit of this wihisky and the hishies fiaicîı are being a.jed and sone imported. rhislzies sold in our country, as concluded that the crude spirit, the local and foreign, hishies "hich rere esti.mted and irhose compositions irere disclosed according to the aim of the study, were fit to the regulations and the Uurope Standarts hy their conpositions, hewever it tras determined that the methanol ratios of the sanples were not fit to the paragraph 523 of our Food Regulations.

Description

Source:

Keywords:

Keywords

Kalite kontrol, Quality control, Viski, Whisky

Citation

Tokuç, K. (1990). Yerli ve bazı yabancı viskilerin kalite kontrolleri üzerinde bir araştırma. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By

12

Views

0

Downloads