Publication:
Saccharomyces cerevisiae canlı maya kültürünün süt sığırlarında etki mekanizması ile süt verimi ve kompozisyonu üzerine etkisi

dc.contributor.buuauthorBiricik, Hakan
dc.contributor.buuauthorTürkmen, İ.İsmet
dc.contributor.departmentVeteriner Fakültesi
dc.date.accessioned2021-03-25T10:22:09Z
dc.date.available2021-03-25T10:22:09Z
dc.date.issued1998
dc.description.abstractSaccharomyces cerevisiae isimli canlı maya kültürü doğal yollarla üretilen yem katkı maddelerinden birisidir ve özellikle süt sığırı rasyonlarında süt verimini artırmak amacıyla kullanımı gün geçtikçe artmaktadır. Hayvan besleme alanında yem katkı maddesi olarak kullanılan canlı maya kültürleri; maya (Saccharomyces cerevisiae) ve mayanın büyüme ortamı olan vasattan ibarettir. Ruminant rasyonlarına katılan Saccharomyces cerevisiae maya kültürleri toz formdadır. Saccharomyces cerevisiae canlı maya kültürünün etkilerini, rumen mikroflorasında yapmış olduğu değişiklikler ile gösterdiği ifade edilmektedir. Saccharomyces cerevisiae canlı maya kültürünün rumende etki mekanizması hakkında değişik görüşler ileri sürülmekle birlikte bu mekanizma tam olarak açıklanamamaktadır. Süt sığırlarında Saccharomyces cerevisiae'nın süt verimi ve kompozisyonu üzerine olan etkileriyle ilgili olarak da birbirlerinden çok farklı sonuçlarm alındığı görülmektedir.
dc.description.abstractLive yeast culture called as Saccharomyces cerevisiae is one of the feed additives produced naturally and especially added to in dairy cattle ration, its usage to improve milk production is recently increasing. In the field of animal nutrition, live yeast culture used as feed additive contains yeast (Saccharomyces cerevisiae) and a growth medium. Saccharomyces cerevisiae yeast cultures added to ruminant rations are powder form. The effects of Saccharomyces cerevisiae live yeast culture are described with the changes of rumen microflora which are done by it. There are different opinions about its mode of action in rumen. However, this mode of action can not be explained completely. There are also different results obtained from different studies on the milk production and composition in dairy cattle.
dc.identifier.citationBiricik, H. ve Türkmen, İ.İ. (1998). “Saccharomyces cerevisiae canlı maya kültürünün süt sığırlarında etki mekanizması ile süt verimi ve kompozisyonu üzerine etkisi”. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 17(1-2-3), 175-181.
dc.identifier.endpage181
dc.identifier.issn1301-3173
dc.identifier.issue1-2-3
dc.identifier.startpage175
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/18350
dc.identifier.volume17
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.journalUludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi / The Journal of the Faculty of Veterinary Medicine University of Uludağ
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectSaccharomyces cerevisiae
dc.subjectEtki mekanizması
dc.subjectSüt verimi
dc.subjectSüt sığırı
dc.subjectMode of action
dc.subjectMilk production
dc.subjectDairy cattle
dc.titleSaccharomyces cerevisiae canlı maya kültürünün süt sığırlarında etki mekanizması ile süt verimi ve kompozisyonu üzerine etkisi
dc.title.alternativeThe effect of Saccharomyces cerevisiae live yeast culture on milk production and composition and its mode of action in dairy cattle
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentVeteriner Fakültesi

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Thumbnail Image
Name:
17_1_18.pdf
Size:
1.8 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: