Publication:
Sütün raf ömrünün uzatılmasında alternatif yöntemler

dc.contributor.buuauthorÖzcan, Tülay
dc.contributor.buuauthorKurtuldu, Okan
dc.contributor.departmentZiraat Fakültesi
dc.contributor.departmentGıda Mühendisliği Bölümü
dc.date.accessioned2019-12-31T10:38:19Z
dc.date.available2019-12-31T10:38:19Z
dc.date.issued2010-04-05
dc.description.abstractSüt bileşenleri üzerinde bazı olumsuz etkilerine rağmen ısıl işlem uygulaması, yıllardır sütlerin raf ömrünün uzatılmasında ve patojen bakterilerin inaktivasyonunun sağlanmasında etkin olarak kullanılmaktadır. Mikrofiltrasyon (MF), yüksek hidrostatik basınç teknolojisi (HHP) ve vurgulu elektrik alan (PEF) gibi yeni uygulamalar son yıllarda, sütün duyusal ve besinsel özelliklerinde meydana gelen değişimleri azaltarak, raf ömrünün uzatılmasında alternatif üretim yöntemleri olarak kullanılmaktadır
dc.description.abstractHeat treatment has been effectively used for years as a method to extend the shelf life of milk and to inactivate pathogenic bacteria, eventhough having deteroative effects on some milk constituents. In recent years, novel technologies such as microfiltration (MF), high hydrostatic pressure (HHP) and pulsed electric field (PEF) have been used as alternative production methods for extended shelf life (ESL) milk with a low alteration in sensorial and nutritional attributes.
dc.identifier.citationÖzcan, T. ve Kurtuldu, O. (2011). "Sütün raf ömrünün uzatılmasında alternatif yöntemler". Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 25(1), 119-129.
dc.identifier.endpage129
dc.identifier.issn2651-4044
dc.identifier.issue1
dc.identifier.startpage119
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/154136
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/4738
dc.identifier.volume25
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.journalBursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi / Journal of Agricultural Faculty of Bursa Uludag University
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectSüt
dc.subjectMikrofiltrasyon
dc.subjectYüksek hidrostatik basınç
dc.subjectVurgulu elektrik alan
dc.subjectMilk
dc.subjectMicrofiltration
dc.subjectHigh hydrostatic pressure
dc.subjectPulsed electric fields
dc.titleSütün raf ömrünün uzatılmasında alternatif yöntemler
dc.title.alternativeAlternative methods on production of extended shelf life milk
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentZiraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Thumbnail Image
Name:
25_1_11.pdf
Size:
289.7 KB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: