Yayın:
Sütün raf ömrünün uzatılmasında alternatif yöntemler

Küçük Resim

Akademik Birimler

Kurum Yazarları

Özcan, Tülay
Kurtuldu, Okan

Yazarlar

Danışman

Dil

Türü

Yayıncı:

Uludağ Üniversitesi

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Özet

Süt bileşenleri üzerinde bazı olumsuz etkilerine rağmen ısıl işlem uygulaması, yıllardır sütlerin raf ömrünün uzatılmasında ve patojen bakterilerin inaktivasyonunun sağlanmasında etkin olarak kullanılmaktadır. Mikrofiltrasyon (MF), yüksek hidrostatik basınç teknolojisi (HHP) ve vurgulu elektrik alan (PEF) gibi yeni uygulamalar son yıllarda, sütün duyusal ve besinsel özelliklerinde meydana gelen değişimleri azaltarak, raf ömrünün uzatılmasında alternatif üretim yöntemleri olarak kullanılmaktadır
Heat treatment has been effectively used for years as a method to extend the shelf life of milk and to inactivate pathogenic bacteria, eventhough having deteroative effects on some milk constituents. In recent years, novel technologies such as microfiltration (MF), high hydrostatic pressure (HHP) and pulsed electric field (PEF) have been used as alternative production methods for extended shelf life (ESL) milk with a low alteration in sensorial and nutritional attributes.

Açıklama

Kaynak:

Anahtar Kelimeler:

Konusu

Süt, Mikrofiltrasyon, Yüksek hidrostatik basınç, Vurgulu elektrik alan, Milk, Microfiltration, High hydrostatic pressure, Pulsed electric fields

Alıntı

Özcan, T. ve Kurtuldu, O. (2011). "Sütün raf ömrünün uzatılmasında alternatif yöntemler". Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 25(1), 119-129.

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By

17

Views

67

Downloads