Yayın:
Türkiye'de tüketilen ithal uskumru balıklarında cıva ile kirlenme

dc.contributor.buuauthorSonal, Songül
dc.contributor.departmentVeteriner Fakültesi
dc.date.accessioned2023-03-30T08:38:28Z
dc.date.available2023-03-30T08:38:28Z
dc.date.issued1995
dc.description.abstractİskandinav ülkelerinden itlhal edilen uskumru balıklarında (n = 77) total civa kirliliği araştırıldı. Balık etindeki ortalama civa derişimi 0.236 ± 0.0205 ppm olarak saptandı. En fazla kirlilik düzeyi 0.100-0.500 ppm limitleri arasında (% 64.93) bulundu.
dc.description.abstractTotal mercurial residue levels were determined in imported mackerels from Scandinavian Countries. The mean mercury residue level was found as 0.236 ± 0.0205 ppm. The highest residue concentrations were between 0.100-0.500 ppm (64.93 %).
dc.identifier.citationSonal, S. (1995). "Türkiye'de tüketilen ithal uskumru balıklarında cıva ile kirlenme". Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 14(1-2-3), 85-88.
dc.identifier.endpage88
dc.identifier.issue1-2-3
dc.identifier.startpage85
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/32017
dc.identifier.volume14
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.journalUludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi / The Journal of the Faculty of Veterinary Medicine University of Uludağ
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectResidue
dc.subjectMercury
dc.subjectImported mackerels
dc.subjectTürkiye
dc.subjectİthal uskumru balıkları
dc.subjectCiva
dc.titleTürkiye'de tüketilen ithal uskumru balıklarında cıva ile kirlenme
dc.title.alternativeResearch of the residue levels of mercury in imported mackerels consumed in Türkiye
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentVeteriner Fakültesi

Dosyalar

Orijinal seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Küçük Resim
Ad:
14_1_11.pdf
Boyut:
811.36 KB
Format:
Adobe Portable Document Format