Yayın: Türkiye'de tüketilen ithal uskumru balıklarında cıva ile kirlenme
| dc.contributor.buuauthor | Sonal, Songül | |
| dc.contributor.department | Veteriner Fakültesi | |
| dc.date.accessioned | 2023-03-30T08:38:28Z | |
| dc.date.available | 2023-03-30T08:38:28Z | |
| dc.date.issued | 1995 | |
| dc.description.abstract | İskandinav ülkelerinden itlhal edilen uskumru balıklarında (n = 77) total civa kirliliği araştırıldı. Balık etindeki ortalama civa derişimi 0.236 ± 0.0205 ppm olarak saptandı. En fazla kirlilik düzeyi 0.100-0.500 ppm limitleri arasında (% 64.93) bulundu. | |
| dc.description.abstract | Total mercurial residue levels were determined in imported mackerels from Scandinavian Countries. The mean mercury residue level was found as 0.236 ± 0.0205 ppm. The highest residue concentrations were between 0.100-0.500 ppm (64.93 %). | |
| dc.identifier.citation | Sonal, S. (1995). "Türkiye'de tüketilen ithal uskumru balıklarında cıva ile kirlenme". Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 14(1-2-3), 85-88. | |
| dc.identifier.endpage | 88 | |
| dc.identifier.issue | 1-2-3 | |
| dc.identifier.startpage | 85 | |
| dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11452/32017 | |
| dc.identifier.volume | 14 | |
| dc.language.iso | tr | |
| dc.publisher | Uludağ Üniversitesi | |
| dc.relation.journal | Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi / The Journal of the Faculty of Veterinary Medicine University of Uludağ | |
| dc.relation.publicationcategory | Makale - Uluslararası Hakemli Dergi | |
| dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
| dc.subject | Residue | |
| dc.subject | Mercury | |
| dc.subject | Imported mackerels | |
| dc.subject | Türkiye | |
| dc.subject | İthal uskumru balıkları | |
| dc.subject | Civa | |
| dc.title | Türkiye'de tüketilen ithal uskumru balıklarında cıva ile kirlenme | |
| dc.title.alternative | Research of the residue levels of mercury in imported mackerels consumed in Türkiye | |
| dc.type | Article | |
| dspace.entity.type | Publication | |
| local.contributor.department | Veteriner Fakültesi |
Dosyalar
Orijinal seri
1 - 1 / 1
