Yayın:
Türkiye'de tüketilen ithal uskumru balıklarında cıva ile kirlenme

Küçük Resim

Tarih

Akademik Birimler

Kurum Yazarları

Sonal, Songül

Yazarlar

Danışman

Dil

Türü

Yayıncı:

Uludağ Üniversitesi

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Özet

İskandinav ülkelerinden itlhal edilen uskumru balıklarında (n = 77) total civa kirliliği araştırıldı. Balık etindeki ortalama civa derişimi 0.236 ± 0.0205 ppm olarak saptandı. En fazla kirlilik düzeyi 0.100-0.500 ppm limitleri arasında (% 64.93) bulundu.
Total mercurial residue levels were determined in imported mackerels from Scandinavian Countries. The mean mercury residue level was found as 0.236 ± 0.0205 ppm. The highest residue concentrations were between 0.100-0.500 ppm (64.93 %).

Açıklama

Kaynak:

Anahtar Kelimeler:

Konusu

Residue, Mercury, Imported mackerels, Türkiye, İthal uskumru balıkları, Civa

Alıntı

Sonal, S. (1995). "Türkiye'de tüketilen ithal uskumru balıklarında cıva ile kirlenme". Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 14(1-2-3), 85-88.

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By

27

Views

29

Downloads