Yayın:
Portakal, greyfurt ve mandalinanın dondurularak depolanması sırasında kalitedeki değişmeler

Küçük Resim

Akademik Birimler

Kurum Yazarları

Yazarlar

Dalgıç, Didem

Danışman

Yücel, Ahmet

Dil

Yayıncı:

Uludağ Üniversitesi

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Özet

Bu araştırma, portakal, greyfurt ve mandalina ' nın dondurularak depolanması sırasında kalitelerindeki değişme leri saptamak amacıyla yapılmıştır. Dondurulmuş bu ürünlerin -fiziksel ve kimyasal analizleri yapılarak kalite kriterleri belirlenmiştir. Araştırma sonucunda, dondurulmuş ürünlerin depolama süresi içerisinde kimyasal bileşiminde çok az farklılıkların ortaya çıktığı belirlenmiştir.
This research was perfored to determine whether any quality variation occurea during storage of frozen orange, grapefruit and tangerine. There have detected quality criteria there of upon subjecting these frozen foods to physical and cnemicai analysis.At the end of this research , there detected that a slight vartatios put into surface on chemical composition of frozen foods.

Açıklama

Kaynak:

Anahtar Kelimeler:

Konusu

Greyfurt, Mandalina, Portakal, Soğuk depolama, Grapefruit, Mandarin, Orange, Cold storage

Alıntı

Dalgıç, D. (1996). Portakal, greyfurt ve mandalinanın dondurularak depolanması sırasında kalitedeki değişmeler. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By

28

Views

0

Downloads