Publication:
Ayran üretim aşamalannda kritik kontrol noktalannın Saptanması

dc.contributor.buuauthorAnar, Şahsene
dc.contributor.buuauthorTemelli, Seran
dc.contributor.departmentVeteriner Fakültesi
dc.date.accessioned2021-03-24T13:06:23Z
dc.date.available2021-03-24T13:06:23Z
dc.date.issued1999-01-03
dc.description.abstractBu çalışma ayran üretim aşamalarındaki kritik kontrol noktalarının belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Çalışmada 10 kontrol noktası aerob mezofil genel canlı, koliform bakteriler, enterobakteri, stafılokok-mikrokok, enterokok, E. coli, koagulaz pozitif stafilokok, küf ve maya yönünden incelenmiştir. Çalışma sonunda ayran üretiminde kullanılan starter kültürün en önemli kontaminasyon kaynağı olduğu, tank giriş çıkışındaki boruların, ambalaj malzemesinin ve işletme havasının kritik kontrol noktalarını oluşturdu
dc.description.abstractThis study was carried out to detect critica! control points during the production stages of diluted yoghurt. Aerob mesophilic viable count, coliform bacteria, enterobacter, staphylococci-micrococci, enterococci, colagulase positive staphylococci, E. coli, yeast and moulds were checked out in 10 control points. The most important contamination source was the starter culture used in fermentation. And followed by the pipes before and after the tank, the package tools (bottles) and the circulating air in the plain.
dc.identifier.citationAnar, Ş. ve Temelli, S. (2000). "Ayran üretim aşamalannda kritik kontrol noktalannın Saptanması" Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 19(3),19-22.
dc.identifier.endpage22
dc.identifier.issn1301-3173
dc.identifier.issue3
dc.identifier.startpage19
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/18273
dc.identifier.volume19
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.journalUludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi / The Journal of the Faculty of Veterinary Medicine University of Uludağ
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectAyran
dc.subjectDiluted yoghurt (ayran)
dc.subjectKritik kontrol noktaları
dc.subjectCritical control points
dc.titleAyran üretim aşamalannda kritik kontrol noktalannın Saptanması
dc.title.alternativeDetection of critical control points during production stages of diluted yoghurt
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentVeteriner Fakültesi

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Thumbnail Image
Name:
19_3_4.pdf
Size:
1.46 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: