Yayın:
Bursa şartlarında bazı çok yıllık ve tek yıllık buğdaygil yembitkilerinin ot verimi ve kalitesi üzerinde araştırmalar

dc.contributor.advisorAçıkgöz, Esvet
dc.contributor.authorBaşbuğ, Sibel
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsü
dc.contributor.departmentTarla Bitkileri Ana Bilim Dalı
dc.date.accessioned2020-03-03T07:55:16Z
dc.date.available2020-03-03T07:55:16Z
dc.date.issued1990-09
dc.description.abstractThis research work was carried out in 1988-1989 in order to find out hay yield and its quality of some perennial and annual grass species and to determine the most suitable cultivars fom BL5a region. Seven perennial and three annual cultivars were used in this study. Green forage and hay yields and protein content of the cultivars were noted in this study. In the establishment year perennial cultivars gave 2-3 cuts while annuals gave ó cuts. In perennial grasses, perennial ryegrass (Lolium perenne). Cv.'s <<Bastion and Morennes tall fescue (Festuca arundinacea) CV. <<Mistral and Orchardgrass Dactylis Clomerata. V. <<Mobite and in annuals Italian for year ass (Lolium multiflorum) CV. Multimo showed better performance in forage, hay yield and protein content.
dc.description.abstractBu araştırma, Bursa şartlarında bazı cok yıllık ve tek yıllık buğdaygil yem bitkilerinin ot verimi ve kalitesini araştırmak amacıyla yapılmıştır. Çalışmalar, Uludağ üniversitesi Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezinde 1988-1989 yıllarında yürütülmüştür. Demede yedi çok yıllık ve üç tek yıllık çeşit kullanılmıştır. Araştırmada çeştlerin yeşil ot, kuru ot ve protein verimleri saptanmıştır. İlk ekim yılında çok yıllık çeşitlerden 2-3, tek yıllık italyan çiminden 6 biçim alınmıştır. Bursa ekolojik koşullarında çok yıllık çeşitlerden <<Bastion>> ingiliz çimi (Lolium perenne), <<Morenne>> ingiliz çimi (Lolium perenne), <<Mistral>> italyan çimi (Lolium Multiflorum) çeşitlerinin yeşil ve kuru ot verimi ile protein verimi yönünden üstün oldukları görülmüştür.
dc.format.extent34 sayfa
dc.identifier.citationBaşbuğ, S. (1990). Bursa şartlarında bazı çok yıllık ve tek yıllık buğdaygil yembitkilerinin ot verimi ve kalitesi üzerinde araştırmalar. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/9732
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.publicationcategoryTez
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectBursa
dc.subjectFodder plants
dc.subjectVerim
dc.subjectYield
dc.subjectQuality
dc.subjectKalite
dc.subjectYem bitkileri
dc.titleBursa şartlarında bazı çok yıllık ve tek yıllık buğdaygil yembitkilerinin ot verimi ve kalitesi üzerinde araştırmalar
dc.title.alternativeResearches on herb yield and quality of some perennial and one-year fennel forage crops in Bursa conditions
dc.typemasterThesis
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsü/Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı

Dosyalar

Orijinal seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Placeholder
Ad:
010197.pdf
Boyut:
1.52 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Açıklama

Lisanslı seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Placeholder
Ad:
license.txt
Boyut:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Açıklama