Yayın:
Bazı peynir çeşitlerinde yersinia türü bakterilerin varlığının araştırılması

Küçük Resim

Tarih

Akademik Birimler

Kurum Yazarları

Evrensel, Süreyya Saltan
Berberoğlu, Seran
Tayyar, Mustafa

Yazarlar

Yılmaz, Engin

Danışman

Dil

Türü

Yayıncı:

Uludağ Üniversitesi

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Özet

Bu çalışmada Bursa'da tüketilen 43 adet peynir örneği incelendi. Fosfat buffer solüsyonunda (pH 7.3, 0.067 M) soğuk zenginleştirmeye alınan örneklerden 4°C'de 21 gün inkübasyondan sonra Cefsulodin irgasan novobiocin (CIN) agar yüzey ekim metodu ile ekim yapıldı. Hiçbir numuneden Yersinia enterocolitica izole edilemedi. Numunelerde ortalama tuz oranı % 6.55, rutubet oranı% 52 ve pH 5.16 olarak belirlendi. Sonuç olarak, Bursa'da tüketilen peynirlerin hijyenik kalitesinin oldukça yetersiz olduğu saptandı.
In this study, 43 cheese samples has been examined which consumed in Bursa. The samples were inoculated into the surface of Cefsulodin irgasan novobiocin (CIN) agar after three-ıveeks cold enrichment 4°C in phosphate buffered saline (PBS,pH= 7.3, 0.067 M) containing 10% peptone. None of the samples was positive for Yersinia enterocolitica. In the chemical analyses of samples, the average values of moisture and salt contents were found to be 52 %, 6.55 % respectiveJy. The average value of pH was found to be 5.16. Asa result, the hygienic quality of cheese which were consumed in Bursa were determined to be unacceptable.

Açıklama

Kaynak:

Anahtar Kelimeler:

Konusu

Peynir, Yersinia spp, Cheese, Rutubet

Alıntı

Evrensel, S. S. vd. (1997). ''Bazı peynir çeşitlerinde yersinia türü bakterilerin varlığının araştırılması''. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 16(1-2-3), 93-98.

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By

0

Views

20

Downloads